1. Parcours
De ultieme testHet parcours voor de robotstofzuiger test is zorgvuldig ontworpen en bevat veel elementen die je ook in een huis tegen kan komen. Deze omgeving is ontworpen om de functionaliteit, prestaties en robuustheid van de robotstofzuiger test grondig te testen en te evalueren.
Verspreid over het parcours liggen laagpolige tapijt, hoogpolig tapijt, hardhouten vloerstukken en tegels. Elke vloertype biedt unieke uitdagingen voor de robotstofzuiger test, waardoor de navigatie, sensoren en zuigkracht nauwkeurig getest kunnen worden.
Terwijl de robotstofzuiger schoonmaakt, komt hij verschillende obstakels tegen die strategisch op de vloer zijn geplaatst. Meubels, vuil, kabels en andere alledaagse voorwerpen worden gebruikt om de navigatievaardigheden van de robot te testen. De robot moet soepel om deze obstakels heen kunnen bewegen zonder vast te lopen of schade te veroorzaken.

2. Val robotstofzuiger test
Voorkom vallenEen belangrijk onderdeel van het testen van de robotstofzuiger test is het uitvoeren van val tests om de veiligheid van het apparaat te beoordelen. Een val test simuleert situaties waarin de robotstofzuiger test per ongeluk van een verhoogd oppervlak valt, zoals een trap of een verhoogde rand. Wat veel robot kunnen de trap niet op, maar eraf is zo gebeurt en zonde van je dure apparaat.
We hebben hierbij gekeken om een zo realistisch mogelijk valscenario's na te bootsen. We hebben de robot dus niet alleen compleet gereinigd getest maar ook na een schoonmaak. De robot zal namelijk tijdens gebruik ook niet altijd helemaal schoon zijn. Dit is belangrijk aangezien vuil voor de sensoren kan gaan zitten en dan kunnen deze minder goed gaan werken.
Ook hebben we verschillende kleuren afgronden gebruikt. Verschillende sensoren kunnen namelijk goed dieptes meten zolang deze een bepaalde kleur hebben, maar zodra deze wit of zwart zijn kunnen ze hier moeite mee hebben.
Als laatste hebben we ook de valpreventie getest. Bij veel robot is er namelijk de mogelijkheid om een verboden gebied te creëren. Dit kan soms via de app, met een magneetstrip of via een laser. Het fijne aan dit is dat je een dubbele bescherming hebt tegen vallen.

3. Batterij robotstofzuiger test
Hoelang kan de test robotstofzuiger schoonmakenDe batterij van een robotstofzuiger is vaak een lithium accu die een bepaald aan mAH heeft. Door de verschillende functies van de test robotstofzuiger en het aantal mAH kan een robot lang of kort meegaan. Ook de ruimte die de test robotstofzuiger moet schoonmaken is erg bepalend voor de batterij. Heb je bijvoorbeeld veel hoogpolig tapijt of liggen er veel haren van dieren in de ruimte dan zal de batterij sneller leeglopen.
Tijdens onze test zetten we de robot in ons parcours en laten deze dus alle verschillende ondergronden stofzuigen. Dit is essentieel om een goed beeld te krijgen van het batterijverbruik. Aan het begin van de test starten we een timer. Op het moment dat we zien dat de robot helemaal leeg is en hij niks meer doet, stoppen we deze timer. We hebben hierdoor een exacte batterij levensduur per robot.
Sommige robots gaan automatisch terug naar hun oplaadstation op het moment dat het batterij niveau erg laag is. Bij deze robot hebben we twee testen uitgevoerd. 1 waarbij we het oplaadstation weg hebben gehaald en 1 waarbij het oplaadstation in het parcours zit. Dit om te zien of hij ook daadwerkelijk op tijd aankomt bij zijn oplaadstation.
Door al deze testen uit te voeren op de robotstofzuiger valt er te zien welke robotstofzuiger best getest is en krijg jij meer info over de robotstofzuiger best getest en waar deze tegen bestand is.
